вторник, 11 декември 2012 г.

Ръководство за Изразяване на Позиция Срещу Отвореното Писмо за Апостоловата Дейност /съкратено РИПСОПАД/


Тази статия също е посветена на отвореното писмо за апостоловата дейност на Георги Бакалов. И по-конкретно – тя е посветена на неговите верни поклонници, които яростно се опитват да защитят репутацията на своя приказен и чист като сълза апостол.

И така – по същество. Забелязах, че абсолютно никой не изразява становище по конкретните теми, които са засегнати в писмото – нито Бакалов, нито Кордуманов, нито пък някой от техните верни поданници. Единственото, което правят е, че се опитват да компрометират групата от хора, които са подписали писмото.

И така, всичко, което чуваме и четем е колко лоши са хората, които са подписали писмото. Лоши, по-лоши, направо от най-лошите. Ама по-лоши няма никъде в целия свят! Защото в цял свят, като се публикува някакво отворено писмо, хората коментират съдържанието на писмото и тезите изложени в него, а не хората, които са го подписали. Едни казват - това писмо е много точно и аз съм съгласен с това, което пише в него. Други казват – не, не съм съгласен, това не е вярно, поради следните причини. Трети пък казват – с някои неща съм съгласен, с други обаче не съм. Така е по цял свят, където хората са свободни и независими, но не и тук. 

Тук, в малкото царство Преломистан явно важат други правила. Верните поданници на малкото изолирано царство на край света, явно още не са чували за понятията „собствено мнение”, „самостоятелно мислене”, „лична преценка”, „анализ”, „обосновка”, „конкретика”, „аргументация” и прочее. Напомнят непораснали стреснати деца, които гледат напрегнато страшен филм и питат: „Тати, тати, кажи ми кои са лошите! Тати, тати, кои са добрите?”. Тати, разбира се, ще каже. Услужливо пояснява кои именно са лошите във филма и кои са добрите, за да спести на милите дечица необходимостта да затормозяват малките си главици с излишни мисловни дейности и с тежката задача да си съставят собствено мнение. А и въобще какво има да му мислят, тати ще им каже всичко. Той е по-мъдър от тях и по-проницателен. Ето само как хвърли един поглед върху списъка с имена и моменталически идентифицира житейските и психически проблеми на всеки един от подписалите. И не става въпрос само за проблемите на хората към настоящия момент, ами за проблемите им от 20 години насам. Тати сам призна, че някои от тези хора са му напълно непознати, но това, както виждаме, не е никаква спънка за неговата проницателност и мъдрост.

И така, наблюдавайки всичко това, аз реших да съставя този РИПСОПАД /моля, да не се бърка с „Листопад”/. Това помагало е разработено в помощ на преломеца, който иска да защити своя апостол, но не знае как. Съдейки по реакцията на преломеца на отвореното писмо, стигаме до извода, че той няма опит в съставянето и изразяването на собствено мнение, затова за негово улеснение ръководството е структурирано под формата на затворен тест. Тестът е напълно съобразен с нивото на аудиторията и затова е съвсем опростен. За да изрази позиция срещу твърденията в отвореното писмо, преломецът просто трябва да избере един или повече отговора на всеки един от основните въпроси, засегнати в писмото. Впоследствие, групирайки всички свои верни отговори, той ще получи едно свое собствено цялостно становище по отвореното писмо, което вече съвсем свободно може да сподели във фейсбук, да напише в блога си и въобще да огласи пред целия свят.


РИПСОПАД – ръководство за изразяване на позиция срещу отвореното писмо за апостоловата дейност на Георги Бакалов

Внимание! Не се допуска посочването на повече от един верен отговор "А”! Преминете последователно през всички пасажи по-долу и следвайте инструкциите на теста!


По точка I от писмото: Арогантно и агресивно поведение, употреба на груб език, подигравателно отношение и обиди от страна на Георги Бакалов. 

Отбележи отговорите, които считаш за верни!

Отговор А – Това е пълна лъжа и клевета!
Отговор Б – Посочените цитати не са верни и апостол Бакалов никога не е казал тези неща.
Отговор В – Апостол Бакалов има специална връзка с Бог и Той му е показал, че тези хора действително са мишки, плъхове, зомбита, кретени, идиоти, тъпанари и малоумници. Когато ги е нарекал така, апостол Бакалов го е направил само, защото Бог така му е говорил.
Отговор Г – Апостол Георги е апостол и като такъв той може да говори каквото си поиска. Никой няма право да го критикува. Единствен коректив могат да му бъдат хората, които той е назначил за коректив.
Отговор Д – Не е вярно, че апостол Бакалов е казал тези неща по фейсбук, защото фейсбук не съществува.



По точка IІ от писмото: Незаконно записване и оповестяване на поверителни разговори. 

Отбележи отговорите, които считаш за верни!

Отговор А – Това е пълна лъжа и клевета!
Отговор Б – Апостол Георги може да записва тайно хората, ако Бог го води така.
Отговор В – Калин Крумов лъже, че апостол Георги го е записал тайно без неговото знание и съгласие. Всъщност Калин се е съгласил разговора да бъде записан и впоследствие да бъде разпространен от апостол Бакалов, когато и както той прецени за необходимо.
Отговор Г – Такъв запис не съществува! Няма никаква статия „Клеветите на лицето Калин Крумов изобличени!” с автор Георги Бакалов.
  


По точка ­­ІІI от писмото: Проклинане на хора. 

Отбележи отговорите, които считаш за верни!

Отговор А – Това е пълна лъжа и клевета!
Отговор Б – Аз самият не съм присъствал на службите, на които апостол Бакалов е проклинал хора, следователно такива служби никога не е имало.
Отговор В – Всички хора, които твърдят, че са чули с ушите си как апостол Бакалов проклина църквата си през 2001 г., лъжат, защото му завиждат, искат да са на негово място и са част от демонични клики.
Отговор Г – Апостол Бакалов може да проклина, защото той има особена власт, дадена му от Бог. Апостол Бакалов никога не говори от себе си и щом е проклинал хората, значи Бог така му е говорил. Бог действително е искал всички хора, които не приемат апостол Георги за свой апостол, да умрат на място и да бъдат изтребени заедно с децата и внуците си.
Отговор Д – Това е поредният слух, изфабрикуван и разпространен от агентите на Държавна Сигурност и от про-руските лобита в България, свързани с кръговете около руския президент Владимир Путин.
Отговор Е – Не е възможно апостол Бакалов да е проклинал хора през 2001 година, защото тази година още не е настъпила.
  


По точка IV от писмото: Злоупотреба с влияние с цел лично финансово облагодетелстване.         

Отбележи отговорите, които считаш за верни!
                                   
Отговор А – Това е пълна лъжа и клевета!
Отговор Б – Това е лъжа, защото всички публикувани имейли, в които апостол Георги отправя бизнес предложения, са фалшифицирани. Такива имейли никога не е имало.
Отговор В – Не виждам нищо лошо в това апостол Георги да изгражда църквата като финансова пирамида. Щом го е направил, значи Бог така го е водил.
Отговор Г – Вярвам, че Бог иска да благослови апостол Георги и затова му е дал идея как може да печели пари от духовния авторитет, който той има в църквата.
Отговор Д – Апостол Георги се извини за грешката си. Бог му е простил и ние също. Няма нужда да дава повече обяснения за неща, които са останали в миналото. Само пасторите-агенти трябва да дават обяснения за миналото си и единствено техните извинения никога не могат да бъдат приети. Апостол Георги е апостол и за него важат други правила. Това не е двойнствен стандарт. Стандартите ги определя апостол Георги и ако това беше двойнствен стандарт, той вече щеше да ни е казал.
Отговор Е – Не е възможно апостол Георги да е изпратил тези имейли, защото аз лично не съм получил нито един от тях.
                                


По точка V от писмото: Изопачаване на библейското учение за десятъка.

Отбележи отговорите, които считаш за верни!

Отговор А – Това е пълна лъжа и клевета!
Отговор Б – Хората, които са давали десятък лично на апостол Георги, всъщност са го принудили да го взима. Той е жертва на техните манипулации.
Отговор В – Вярвам, че тази практика е библейска и новозаветна, защото апостол Бакалов казва така. Не съм го чел в Библията, но имам пълно доверие на моя апостол.
Отговор Г – Никой никога не е давал личният си десятък на апостол Георги. Това е слух, разпростаранен от ДС, пасторите-агенти и техните сурогати.
Отговор Д – Напълно вярвам в библейския произход на тази практика и се надявам един ден и аз да забогатея, за да започна да си давам десятъка лично на апостол Георги, а не в църковното дарение.

  

По точка VI от писмото: Присвояването на сградата, предназначена за Молитвен център "Кармил”.

Отбележи отговорите, които считаш за верни!

Отговор А – Това е пълна лъжа и клевета!
Отговор Б – Справките за собствеността върху сградата, публикувани заедно с писмото, не са верни. Информацията в тях е фалшифицирана.
Отговор В - Апостол Георги има право да прехвърли собствеността на сградата на частната си фондация, ако вярва, че Бог така го води.
Отговор Г – Апостол Георги заслужава да притежава сградата на ул. Веслец, защото той е Бащата на Дома и всичко, което е на Дома, всъщност трябва да бъде лична собственост на апостола.
Отговор Д – Такава сграда изобщо не съществува. Всичко това е една долна инсинуация!


Следват допълнителни въпроси за самостоятелна работа вкъщи /само за напреднали/.

Важно предупреждение! Потенциална опасност! Моля, не се опитвайте да отговорите на въпросите по-долу, ако все още не се чувствате уверени в способността си за самостоятелно мислене и анализ! Ако все още не сте убеден, че имате правото и възможностите за съставяне на собствено мнение, моля прескочете текста по-долу и отидете направо на „Поздравления!”! Ако пък считате, че сте готов да направите първите си стъпки към независимо и обективно мислене, моля отговорете на въпросите по-долу. Включете и тези отговори във вашето становище.


Допълнителни въпроси за напреднали:

1. Защо апостол Георги и пасторите на Прелом нито веднъж не взеха отношение по нито една от тезите, изложени в писмото?
2. Защо не посочат конкретно в какво точно се изразяват клеветите в писмо?
3. Защо не посочат доказателства, че твърденията в писмото са клевети и лъжи?


Поздравления! Вие току-що попълнихте успешно теста РИПСОПАД и вече имате собствено становище относно дейността и служението на апостол Бакалов. Остава ви само още една стъпка! Вземете бял лист хартия и напишете всички верни отговори от вашия тест! Честито! Вашето становище вече е напълно готово! Можете да го публикувате навсякъде!



Автор: Огнян